NOVOCARNITIN – recomandat ca sursă suplimentară de carnitină pentru corecția proceselor metabolice.

L-carnitina este o amină cuaternară foarte solubilă în apă. Acționează ca un cofactor important pentru transportul acizilor grași cu lanț lung în matricea mitocondrială, pentru a facilita procesele oxidative și pentru a crește producția de energie celulară. La om, L-carnitina este sintetizată din gama-butirobetaină sub acțiunea enzimei gama-butirobetaină hidroxilază (dioxygenază) în ficat și rinichi, din care este transportată în alte țesuturi și organe. Sinteza L-carnitinei necesită participarea vitaminelor C, B3, B6, B9, B12, fierului, lizinei, metioninei și a unui număr de enzime.

Livrare gratuită pe teritoriul  Republicii Moldova!!

MDL520.00Comandă acum

Efectul carnitinei asupra sistemului reproductiv masculin

Carnitina în concentrație ridicată este prezentă în sistemul reproductiv masculin și, în special, în epididim, ceea ce indică rolul său crucial în metabolismul energetic și maturarea spermatozoizilor. De aceea, concentrația de carnitină în ejaculat este considerată un marker al funcției epididimului și în unele studii clinice sa demonstrat o scădere a concentrației de L-carnitină în lichidul seminal la pacienții cu epididimită.

Efectul pozitiv al L-carnitinei asupra parametrilor spermatozoizilor este un fapt bine studiat. Studiile clinice au arătat o îmbunătățire semnificativă statistic a motilității progresive a spermatozoizilor la pacienții cu oligoastenoteratozoospermie care au luat L-carnitină sau acetil-L-carnitină la o doză de 3 g pe zi timp de câteva luni. Tratamentul cu L-carnitină mărește motilitatea și viabilitatea spermatozoizilor la pacienții cu infertilitate idiopatica, cu formarea excesivă de specii reactive de oxigen sau cu anamneză de infecţie cronică a tractului urogenital (prostată, vezicule seminale, epididim) supusă tratamentului antibacterian.

Terapia cu L-carnitină este, de asemenea, eficientă în îmbunătățirea calității spermei la pacienții cu infertilitate și îmbunătățește capacitatea globală a lichidului seminal de a elimina radicalii oxidativi și de a îmbunătăți parametrii spermei. Interesant este faptul că adăugarea L-carnitinei la probele de spermatozoizi destinate pentru crioconservare poate îmbunătăți semnificativ calitatea spermei.

MDL520.00Comandă acum

Alte benificii în utilizarea L-carnitinei

Creșterea capacităţii cognitive si energiei fizice

După cum arată rezultatele unui studio efectuat în 2007 în Italia, administrarea de L-carnitină într-o doză zilnică de 2 g timp de 6 luni a dus la creșterea activității cognitive și fizice. Subiecții au observat o stare de spirit îmbunătățită, o rezistență sporită și un ton general general.

Arderea grăsimilor

L-carnitina transportă acizi grași (elemente structurale de grăsime) în matricea mitocondrială, unde acestea sunt distruse cu eliberarea de energie. Aportul suplimentar de L-carnitină se realizează inclusive cu scopul intensificării distrugerii grăsimilor.

Rezistența la stres

Studiile au demonstrat eficacitatea carnitinei în creșterea toleranței la stres și creșterea capacității de adaptare a corpului uman.

Detoxifiere

L-carnitina menține nivelul CoASH liber, care este implicat în neutralizarea acizilor organici și xenobiotici, necesari pentru funcționarea anumitor enzime și pentru funcționarea normală a ciclului Krebs.

Funcțiile anabolice

Efectul anabolic al L-carnitinei a fost stabilit experimental. În timpul experimentelor cu utilizarea acestui supliment, oamenii de știință au observat că subiecții nu numai că au pierdut grăsime, dar inclusiv şi masa musculară. Efectul anabolic al carnitinei se explică prin participarea sa la metabolizarea fosfolipidelor, optimizarea echilibrului Acetyl-CoA/CoASH, folosirea mare a grăsimilor ca sursă de energie și îmbunătățirea neurotransmiterii.

Protecția inimii și a vaselor de sânge

În primul rând, acest efect se realizează prin reducerea nivelului de colesterol, care afectează vasele coronariene mici. În plus, L-carnitina îmbunătățește metabolismul miocardic, are un efect antioxidant. Studiile clinice au arătat că, după un curs de carnitină, persoanele cu afecțiuni cardiace îşi îmbunătățesc funcția miocardică.

Alte efecte

L-carnitina are acțiune neuroprotectoare, antihipoxice, antioxidante, previne apoptoza celulară și osteoporoza, de asemenea stimulează regenerarea țesuturilor.

MDL520.00Comandă acum

Averstisment!

Acest produs nu poate fi utilizat ca susbstituient a alimentației variate și echilibrate și a modului sănătos de viață

Compoziție (1 flacon de 10 ml): L-carnitină bază – 3.0 g, excipienți: fructoză, acid citric, sorbat de potasiu, aromă de lamaie, apă.

Administrare: adulții cu vârsta peste 18 ani cîte 1 flacon o dată pe zi, urmat de un pahar cu apă.

Contraindicații: Nu se recomandă pacienților cu hipersensibiltate la componentele produsului, sarcină, lactație, copii sub 18 ani. Înainte de utilizare, se recomandă să consultați un medic.

Forma de eliberare: 10 flacoane per blister, 2 blistere per cutie.

Condiții de păstrare și termen de valabilitate: a nu se lăsa la îndemâna copiilor, a se plasa la temperatură ce nu depășește 25 ° C. Perioada de păastrare – 2 ani de la data producerii. Nu este un drog. Fără OMG.

Numele și adresa producătorului:

Laboratorios Virens SL, Industria 48-B,

Zona industrială Nord Est, Sant Andreu de la Barca (Barcelona), 08740, Spania,

Produs la comanda Noveco Invest & Trade Corp., SUA.

Importator exclusiv pentru Republica Moldova:

S.R.L. „Inadcom”, or. Ialoveni, str. Alexandru cel Bun 80
Tel: +373 69164766 , inadcom.md@gmail.com