NOVOFERTIL – supliment alimentar pentru îmbunătățirea funcției sexuale și reproductive a bărbatului.

Formula echilibrată „Novofertil” a fost elaborată în tendință  cu ultimele cercetări în domeniul andrologiei și medicinei sexuale și conține un complex de substanțe biologic active și vitamine necesare pentru menținerea sănătății sexuale și reproductive a bărbatului. Datorită formulei sale unice, Novofeertil mărește concentrația spermei, volumul ejaculatului, motilitatea spermatozoizilor, cantitatea spermatozoizilor cu structură morfologică normală.

NOVOFERTIL  este o modalitatea simplă, sigură și eficientă de a menține funcția sexuală și reproductivă a bărbatului!

Livrare gratuită pe teritoriul  Republicii Moldova!!

MDL970.00Comandă acum

CE ESTE NOVOFERTIL?

Novofertil este un amestec unic de componente: aminoacizi, vitamine și microelemente în doze special selectate, folosite cu succes de mai mulți ani, în tratamentul complex al infertilității masculine.

Înregistrat în Republica Moldova prin Ordinul MS nr. 187 din 12.02.2018 cu privire la înregistrarea de stat a suplimentelor alimentare.

Formula de Novofertil a fost aprobată în Uniunea Europeană în 2015, având la bază cele mai recente cercetări științifice în domeniul andrologiei și medicinii sexuale, iar producerea preparatului a început în același an în Italia, la fabrica Salix.

Formula  Novofertil include un complex de substanțe biologic active – vitamine, aminoacizi și microelemente destinate bărbaților pentru suplimentarea alimentației variate și echilibrate și a modului sănătos de viață.

Datorită compoziției sale unice, crește concentrația  spermei, volumului ejaculatului, mobilitatea și numărul spermatozoizilor. Procesul de spermatogeneză este complex și multicomponent, durează mai mult de 2 luni și este ușor expus factorilor negativi . Carența de aminoacizilor, micronutrienților, coenzimelor  împreună cu stresul oxidativ conduc la dereglarea acestui proces. În acest context, combinația celor 13 substanțe active, care sunt cunoscute pentru proprietățile lor individuale, îmbunătățesc funcția sexuală și reproductivă a bărbatului.

MDL970.00Comandă acum

Principalele indicații pentru administrarea Novofertil sunt:

 • Infertilitate idiopatică, varicocel.
 • Disfuncția erectilă cu mecanism endotelial.
 • Pentru pregătirea materialului genetic masculin din componenta spermatozoizilor prealabil reproducerii asistate.
 • În astenie fizică, scăderea rezistenței și energiei, supraponderabilitatea și prevenirea aterosclerozei.

Avertisment!

Înainte de a utiliza produsul, consultați medicul dumneavostră:

 • Novofertil nu este un medicament.
 • Novofertil este un supliment alimentar.
 • Nerecomandat persoanelor care prezintă hipersensibilitate la unul din ingrediente.
 • Acest produs nu poate fi utilizat ca susbstituient a alimentației variate și echilibrate și modului sănătos de viață.
 • A se păstra la loc rece și uscat.
 • A nu se lăsa la îndemâna copiilor.
 • A nu întrece norma zilnică recomandată pe ambalaj sau de către medicul dumneavoastră.
 • Nu este recomandat femeilor însărcinate și copiilor.

MDL970.00Comandă acum

COMPONENTE ȘI COMPOZIȚIE

Suplimentul alimentar NOVOFERTIL este compus din 13 substanțe biologic active – vitamine, minerale și aminoacizi.

Este compus  din L-carnitină, L-arginină, L-glutation, coenzima Q10, zinc, cupru, vitamina B6, vitamina B12, vitamina C, vitamina D, vitamina E, acid folic, care oferă un efect sinergic mai eficient decît utilizarea componentelor în mod separat.

Compoziție:  1 capsulă cu  greutatea de 875 mg

 • L-carnitină – 250 mg
 • Clorhidrat de L-arginină – 100 mg
 • L-glutationul – 50 mg
 • Vitamina C (acid L-ascorbic) – 60 mg
 • Vitamina E (acetat de DL-alfa-tocoferol) – 60 mg Coenzima Q10 – 30 mg
 • Gluconat de zinc – 135 mg
 • Sulfat de cupru – 2 mg
 • Vitamina B6 (clorhidrat de piridoxină) – 2 mg
 • Acid folic – 400 mcg
 • Seleniu 20 mg
 • Vitamina D3 (colcalciferol) – 5 mg
 • Vitamina B12 (cianocobalamina) – 1,5mg
 • Excipienți: amidon modificat, celuloză microcristalină, fosfat de calciu, stearat de magneziu, dioxid de titan.

MDL970.00Comandă acum

Ce reprezintă substanțele active care intră în component Novofertil?

L- carnitina

L-carnitina și L-acetil-carnitina se găsesc în concentrații ridicate în epididim și joacă un rol important în metabolismul și maturarea spermatozoizilor. De asemenea actioneză asupra motilității spermatozoizilor.

L-carnitina protejează celulele de speciile active de oxigen, datorită proprietăților sale antioxidante. Aceste proprietăți sunt asigurate prin participarea L- carnitinei la îndepărtarea acetil-coenzimelor A intracelulare toxice și/sau înlocuirea acizilor grași în membrane. Bazându-se pe cunoașterea acestor mecanisme fundamentale, au fost efectuate numeroase studii clinice în care s-au demonstrat efectele terapeutice ale L-carnitinei asupra tratamentului bărbaților cu diferite forme de infertilitate. Mai mult ca atît, într-un număr de studii in vitro, s-au înregistrat o creștere a motilității spermatozoizilor sub acțiunea carnitinei, precum și proprietăților sale crioprotectoare la conservarea spermatozoizilor.

Sa stabilit o relație între conținutul de L-carnitină din spermă și motilitatea spermatozoizilor. Studiile clinice au demonstrat că L-carnitina îmbunătățește parametrii lichidului seminal la bărbații cu asteno- și oligospermie.

L-arginina

L-arginina este un aminoacid indispensabil care are un spectru larg de funcții bioreglatoare în organism. L-arginina poate îmbunătăți fertilitatea la bărbații cu oligoastenospermie. S-au acumulat multe dovezi care au demonstrat că administrarea de L-arginină îmbunătățește fluxul de sânge în zona organelor genital.

Insuficiența circulatorie este una dintre principalele cauze ale disfuncției erectile (ED) la bărbați. Reducerea capacității celulelor endoteliale de a produce azot este adesea principala cauză a dezvoltării ED, atât cu caracter funcțional cît și cu caracter organic.

O posibilă modalitate de a elimina disfuncția endotelială este de a spori sinteza azotului din L-arginină. Au fost efectuate studii asupra eficacității L-argininei în disfuncțiile erectile cauzate de disfuncția endotelială și s-a constatat că utilizarea L-argininei are un efect pozitiv asupra erectiei la pacienții cu disfunctie erectilă, ceea ce este confirmat prin evaluarea subiectivă a pacienților.

L-glutation

L-glutation – este cel mai important antioxidant din corpul nostru, joacă un rol important în apărare împotriva bolilor, toxinelor, virușilor, efectelor adverse a mediului ambiant, radiațiilor și stresului oxidativ (radicali liberi).

L-glutation participă la o mare varietate de procese catabolice și anabolice, de transport și detoxifiere, se evidențiază printre alți compuși ca un antioxidant  tampon (burete) cu o capacitate extrem de mare, îndeplinind această funcție în numeroase patologii ale omului.

Supraponderalitatea și obezitatea, sunt factori de risc în dezvoltarea infertilității masculine și sunt asociate cu un dezechilibru al statutului redox al organismului, una dintre componentele centrale, precum și markerul lor specific, este starea sistemului de glutation. Dintre numeroasele componente ale sistemului thioldisulfidic, cel mai mare interes îl prezintă complexul redox „glutation oxidat redus” (GSH-GSSG) care se conține în toate compartimentele celulare în concentrații foarte semnificative (milimolar).

Vitamina E

Vitamina E (α-tocoferol) este o componentă importantă a secreției prostice. În carența vitaminei E, epiteliul tubilor seminiferi a testiculelor este deteriorat. În prezent, în structura infertilității masculine, varicocelul este una dintre cele mai frecvente patologii. În patogeneza infertilității la varicocele (dilatarea plexului venos cordului spermatic) un rol important îl are hipoxia țesutului.

Aceasta din urmă, declanșând activarea peroxidării lipidelor și a glicolizei, inclusiv scădere a activității sistemului antioxidant, duce la deteriorarea epiteliului spermatogen, restructurarea steroidogenezei, scăderea reversibilă a mobilității spermatozoizilor, modificările structurale și defecte în reacția acrosomală. Acest lucru impune necesitatea prescrierei pacienților împreună cu alți antioxidanți – vitaminele E și C.

Vitamina E este un protector universal al membranelor celulare de leziunile oxidative. Ea ocupă așa o poziție în membrana celulară,  care împiedică contactul oxigenului cu lipidele nesaturate ale membranelor (formarea de complexe hidrofobe). Aceasta protejează biomemembrele de degradarea peroxidului.

Vitamina E nu este doar un antioxidant, ci și un antihipoxic, care  explică capacitatea sa de stabilizare a membranei mitocondriale și eficientizarea consumului de oxigen de către celule. Sub influența ei, se sintetizează următoarele proteine: colagenul în țesutul subcutanat și oase, proteinele ​​contractile în mușchii scheletici și mușchii netezi ai miocardului, proteinele membranare a mucoaselor și placentei, enzimele hepatice, creatin- fosfokinaza, vasopresina și hormonii gonadotropi.

Vitamina C

Vitamina C –  un element nutritiv cu proprietăți antioxidante, ce  îmbunătățește calitatea spermei prin creșterea motilității spermatozoizilor. Studiile clinice au demonstrate posibilitatea corectării anumitor indicii ai spermogramei în infertilitatea idiopatică la bărbații cu doze crescute de vitamină C.

Coenzima Q10

Coenzima Q10 și-a găsit întrebuințare în unele stări patologice, inclusiv în infertilitate. Coenzima Q10 este gasită în concentrații măsurabile în citoplasma spermatozoidului, unde răspunde de funcții metabolice și antioxidante. S-a demonstrate că nivelul coenzimei Q10  corelează cu markerii stresului oxidativ al spermatozoizilor.

În infertilitatea idiopatică are loc creșterea intensității procesului de oxidare condiționat de speciile reactive de oxigen și inhibarea mecanismelor enzimatice și non-enzimatice a protecției antioxidante din ejaculat. Administrarea coenzimei Q10 într-o doză zilnică de 60 mg timp de 3 luni este însoțită de o îmbunătățire a spermogramei,  creșterea capacității antioxidante a spermatoplasmei și normalizarea proceselor pro- și antioxidante.

În urma numeroaselor studii clinice a fost demostrat  rolul coenzimei Q10 în tratamentul complex al infertilității masculine și de pregătirea pentru reproducere asistată.

Zinc

Zincul – din datele literaturii se cunoaște că nivelul de zinc din glandele seminale mature și prostă este mai mari decât în ​​orice alt organ al corpului. A fost demonstrat că nivelul de zinc în lichidul seminal este mai mare decît în serul sanguin astfel că, în urma rezultatelor studiilor se confirmă rolul important al zincului în spermatogeneză și reglarea nivelului de testosteron.

Suplimentarea cu zinc la bărbații ce suferă de  infertilitate inhibă sinteza anionului superoxid. Conform literaturii de specialitate, administrarea timp de el putin 3 luni a antioxidantilor (tocoferol, ascorbic și acid folic) în asociere cu sulfatul de zinc, duce la scăderea cantității speciilor reactive de oxygen.

Zincul este un factor important în funcționarea normală a prostatei și întregului sistem reproductiv. Rolul fiziologic a zincului este de a realiza mecanismele de diferenciere a capului de coada spermatozoizilor, precum și rol important în decondensarea cromatinei.

Cupru

Cuprul este un component al spermei și parte structurală a porțiunii medii cozii spermatozoidului, este prezent în lichidul seminal. Există o corelație directă între concentrația de cupru din lichidul seminal și volumul spermei. Cuprul, joacă un rol indirect în infertilitatea masculină, prin creșterea sau scăderea biodisponibilității altor elemente, ceea ce poate avea, un efect pozitiv sau negativ asupra fertilității masculine.

Vitamina B6

Vitamina B6 este implicată în schimbul de aminoacizi  și în funcționarea a tuturor enzimelor vitale.

Se știe că vitamina B6 este de importantă atât pentru bărbați, cât și pentru femei, deoarece participă la reglarea nivelului hormonilor sexuali masculi, feminini și influențează pozitiv maturizarea spermatozoizilor.

A fost demonstrat că această vitamină are un rol esențial în dezvoltarea sistemului reproductiv – crește mobilitatea spermatozoizilor și capacitatea lor de a pătrunde în ovul.

Acidul folic

Acidul folic nu este sintetizat în organismul uman deaceeia este nevoie de suplimentare constantă din exterior. Acidul folic poate funcționa ca o enzimă auxiliară, acționând ca un catalizator al proceselor metabolice din organism.  Acidul folic este vital pentru organism astfel carența sa poate dezvolta o formă severă de anemie.

Acidul folic participă la producerea de ADN și ARN – formarea materialului genetic al organismului. Majoritatea studiilor demonstreză necesitatea suplimentarii cu acid folic atît în perioada planificării sarcinii (femei și bărbați) cît și pe toată perioada sarcinii (femei).

Acidul folic (vitamina B9) reduce numărul de spermatozoizi cu numar gresit de cromozomi. În tratamentul infertilității  acidul folic asociat  cu vitaminele B6 și B12 au o importanță marcată.

Acidul folic în asociere cu vitamina E stimulează producția spermei și măresc cantitatea ei. Astfel, acidul folic și vitamina E maresc șansele de concepere.

Seleniu

Carența de seleniu este una din cauzele infertilității masculine. Oamenii de știintă au stabilit ca seliniul este parte componentă a proteinelor ce împiedică alterarea calității spermei.

S-a demonstrat că seleniul are acțiune asupra fucției normale a spermatozoizilor, el este necesar pentru creșterea și dezvoltarea lor. Așadar, aportul adecvat de seleniu cu hrană în corpul uman este necesar pentru fertilitate. Se știe că atât consumul inadecvat, cât și consumul excesiv de seleniu în organism are un efect negativ asupra numărului de spermatozoizi și a mobilității lor. Astfel specialiștii recomandă  bărbaților cu problem de concepere să-și suplimenteze dieta cu seleniu.

Seleniul are un efect antiinflamator asupra organismului, inclusiv asupra organelor genitale. Acest micronutrient joacă un rol important în menținerea funcției prostatei, contribuind asupra funcției sexuale.

Vitamina D

Studiile recente demonstrează că carența de vitamina D duce la scaderea mobilității și influențează asupra stucturii morfologice a spermatozoizilor prin inhibarea spermatogenezi și creșterea raportului de ADN fragmentat pînă la 75%. Astfel, carența de vitamina D necesită a fi corectată în abordarea complexa a cuplului infertil.

Vitamina D acționează atît direct asupra spermatogenezei, cît și indirect asupra nivelului de testosteron.

Studiile asupra relației dintre calitatea spermei, factorul hormonal și nivelul seric a vitaminei D, demonstreaza că, concentrația optimă a vitaminei D în serul saguin are impact pozitiv asupra funcției reproductive a bărbatului.

Vitamina B12

Vitamina B12 este necesară pentru replicarea celulelor,  sinteza de ARN și  ADN, iar deficiența acesteia este asociată cu o scădere a concentrației spermatozoizilor și a mobilității acestora. Studiile arată că în timpul tratamentului clinic al bărbaților cu infertilitate, cărora s-a administrat intramuscular cantități mari de vitamina B 12, s-a observat o creștere a concentrației și mobilității spermatozoizilor, în comparație cu cei cărora nu s-a administrat vitamina B 12.

Compoziția echilibrată  Novofertil suplimenteaza organismul masculin cu substanțe biologic active care au efect pozitiv asupra funcției reproductive și sexual, fiind extrem de necesare în abordarea complexă a cuplului infertil.

MDL970.00Comandă acum

INSTRUCȚIUNI DE UTILIZARE

Datorită faptului că procesul de spermatogeneză este complex și durează mai mult de 2 luni, Novofertil trebuie administrat cu 3 luni înainte de inițierea tentativelor de concepere, precum și pe toata perioada de pînă la concepere.

Preparatul este recomandat a se lua în timpul mesei sau dupa masă cu puțină apă, cîte 1 comprimat pe zi, sau conform recomandărilor medicului dumneavoastră.

Doza zilnica poate fi redusă sau crescută cu acordul medicului dumneavoastră!

Domeniu de aplicare: îmbunătățirea funcției reproductive și sexuale la bărbați.

Conține un complex de substanțe biologic active (vitamine, microelemente și aminoacizi) necesare  pentru bărbați, ce contribuie la funcționare normal a spermatogenezei. Datorită compoziției sale unice, crește concentrația  spermei, volumul ejaculatului, mobilitatea spermatozoizilor, numărul de spermatozoizi cu structură morfologică normală. Procesul de spermatogeneză este complex și multicomponent, durează mai mult de 2 luni și este ușor  influențat de factorii negative. Carența de  aminoacizi, micronutrienți, coenzime împreună cu stresul oxidativ conduc la dereglarea  acestui proces. În acest context, combinația celor 13 substanțe active, care sunt cunoscute pentru proprietățile lor individuale, îmbunătățesc funcția sexuală și reproductivă a bărbatului.

MDL970.00Comandă acum

Eficacitatea fiecărei substanțe din formula preparatului a fost studiată în detaliu, iar efectul pozitiv a fost demonstrat în studii clinice. Acest supliment este un mod simplu, sigur și eficient de a menține sănătatea reproductivă si sexuala masculină.

Destinat bărbaților care doresc să conceapă un copil, dar nu pot din cauza numărului scăzut sau a motilității slabe a spermatozoizilor.

Recomandări de  utilizare:

 • Infertilitate idiopatică, varicocel;
 • Disfuncția erectilă cu mecanism endotelial;
 • Pentru pregătirea materialului genetic masculin din componenta spermatozoizilor prealabil reproducerii asistate;
 • În astenie fizică, scăderea rezistenței și energiei, supraponderabilitatea și prevenirea aterosclerozei.

Se administreză cite o capsulă pe zi sau conform recomandărilor medicului dumneavoastră, în timpul sau dupa masă, cu puțină apă. Durata de la 3 până la 6 luni pentru a optimizarea fazei spermatogenezei. Novofertil trebuie administrat cu 3 luni înainte de inițierea tentativelor de concepere, precum si pe toata perioada de pînă la concepere.

MDL970.00Comandă acum

Averstisment!

Acest produs nu poate fi utilizat ca susbstituient a alimentației variate și echilibrate și modului sănătos de viață

Contraindicații: Nu se recomandă pacienților cu hipersensibiltate la componentele produsului, sarcină, lactație, copii sub 12 ani.
Interacțiuni: Necunoscut.
Efecte secundare: Nu au fost înregistrate.
Forma de eliberare: capsule gelatinoase tari cu greutatea de  875 mg.
Tipul și conținutul ambalajului: 60 de capsule într-un flacon de plastic. Flaconul este plasat într-o cutie de carton cu imprimare, în interiorul căreia este un prospect.
Perioada de valabilitate: 3 ani de la data fabricării.
Condiții de depozitare: a nu se lăsa la îndemâna copiilor,a se plasa la temperatură ce nu depășește 25 ° C.
Valoarea nutrițională,100 g de produs: proteine ​​- 16; grăsimi – 65; carbohidrați – 6;
Valoarea energetică (conținut caloric) kcal / 100 g de produs: 670 (2765 kJ).
Produsul nu conține OMG-uri.
Numărul lotului (serie), data valabilității: vezi pe ambalaj.

Numele și adresa producătorului:

Salix SRL, Via de la Lavaur 14-36030, Monte di Malo,
Italia, tel. +39 445 579924, E-mail info@salix.it
Produs la comanda Noveco Invest and Trade Corp., SUA.

Importator exclusiv pentru Republica Moldova:

S.R.L. „Inadcom”, or. Ialoveni, str. Alexandru cel Bun 80
Tel: +373 69164766 , inadcom.md@gmail.com